חדשות

פעילות גופנית וירידה במשקל מביאים לשיפור פוריות בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות (J Clin Endocrinol Metabol)

06/10/2015

 

מנתונים חדשים שפורסמו במהלך חודש ספטמבר בכתב העת The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה כי ירידה במשקל ופעילות גופנית מביאות לשיפור שיעורי הביוץ ולידות חי בנשים בעלות עודף משקל או השמנת יתר עם תסמונת שחלות פוליציסטיות.

 

במסגרת המחקר חולקו באקראי 149 נשים בעלות עודף-משקל או השמנת-יתר (מדד מסת גוף של 27-42 ק"ג למטר בריבוע), בגילאי 18-40 שנים, לאחת משלוש קבוצות התערבות למשך 16 שבועות. פרט לתסמונת שחלות פוליציסטיות, הנשים לא סבלו ממחלות רפואיות מג'וריות או התוויות-נגד לטיפול תרופתי ששימש במחקר.

 

50 נשים חולקו להתערבות לשינוי אורחות חיים במטרה להביא לירידה של 75% במשקל הגוף עם פעילות גופנית, הגבלת צריכת קלוריות, תחליפי ארוחות ו-Sibutramine או Orlistat להפחתת משקל. חששות בנוגע לבטיחות הטיפול ב-Sibutramine הובילו להשהיה זמנית של הגיוס למחקר עד להחלפת הטיפול ב-Orlistat במרץ 2010. פעילות גופנית החלה כפעילות אירובית במשך חמישה ימים בשבוע למשך 10 דקות, עם עליה הדרגתית ל-30-35 דקות.

 

קבוצה נוספת של נשים נטלה גלולות למניעת היריון וקבוצה שלישית שכללה 50 נשים נטלה גלולות למניעת היריון וכן לקחה חלק בהתערבות לשינוי אורחות חיים.

 

לאחר 16 שבועות, כל הנשים טופלו ב-Clomiphene Citrate להשראת ביוץ וקיימו יחסי מין במועד במהלך ארבעה מחזורים חודשיים. בנשים בקבוצת ההתערבות המשולבת תועדו שיעורי הביות המצטברים הגבוהים ביותר (67.1%), לאחריהן נשים בקבוצת שינוי אורחות חיים (60.3%), בהשוואה לפחות ממחצית מהנשים בקבוצת הטיפול בגלולות למניעת היריון (46.1%). השיעור היה גבוה יותר משמעותית בקבוצת הטיפול המשולב, בהשוואה לגלולות למניעת היריון, אך ההבדל לא היה מובהק בהשוואות האחרות.

 

כרבע מהנשים בקבוצת שינוי אורחות חיים וקבוצת ההתערבות המשולבת ילדו יילוד חי, זאת בהשוואה ל-10.2% מהנשים שנטלו גלולות בלבד.עם זאת, ההבדל בשיעור לידות חי, שהוגדר כתוצא הסיום העיקרי, לא היה מובהק סטטיסטית.

 

במהלך תקופת המחקר תועדו חמישה אירועים חריגים, כמעט כולם על-רקע היריון.

 

בנשים בקבוצת שינוי אורחות חיים נרשמה ירידה של 6.2% במשקל הגוף ובאלו בקבוצת ההתערבות המשולבת נרשמה ירידה של 6.4% במשקל הגוף.

 

לא תועדה עליה בשכיחות תסמונת מטבולית בקבוצת שינוי אורחות חיים או בקבוצת ההתערבות המשולבת, אך בנשים שנטלו גלולות נרשמה עליה של פי שתיים בסיכוי לתסמונת מטבולית בהשואה למצב בתחילת המחקר.

 

ועידת מעקב אחר בטיחות הטיפול עצרה את הגיוס למחקר בדצמבר 2012 לאור שיעורי לידות חי דומים בקבוצת שינוי אורחות חיים וקבוצת התערבות משולבת.

 

J Clin Endocrinol Metabol. Published online September 24, 2015

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני